22 sep 2022, 19:44

High Coast Game Village tar form på Nordingråvallen

Flera personer kring ett bord i en konferenslokal
På bilden berättar Michael Stenmark om några visioner för High Coast Game Village.

Den spännande satsningen High Coast Game Village på Nordingråvallen – en “spelby” där spelutvecklare kreerar och företag skapas – tar form.

De första spelföretagen har börjat jobba i lokalerna på före detta Olivlunden. Ett av dem är från Irland.

I dag träffades investerare, spelfolk, rektorer, politiker och tjänstemän från Kramfors kommun för att få en uppdatering av hur projektet går, lyssna på visioner och tankar om hur Nordingrå kan utvecklas och dra nytta av satsningen samt diskutera hur fortsatt samverkan mellan näringslivet och kommuns kan ge många positiva effekter.

Deltog gjorde bland andra Tomas Byberg, Peter Gerdin och Malin Norlander – tre lokala företagare – som investerat i både fastighet och spelbolag.

“Vi ser inte det här som en investering som på kort tid ska ge snabb avkastning, utan vi gör det mycket med hjärtat. Vi tror att det här kan betyda mycket för vår hembygd Nordingrå”, sa Tomas Byberg och Malin Norlander som både ser sig som möjliggörare i första hand.

Mentorn och spelveteranen Michael Stenmark gav sin syn på framtida möjligheter.

“Sverige är ett av världens tio främsta länder på den snabbt växande spelmarknaden och Kramfors kommun kan bli en attraktiv plats för många spelutvecklare som i sin tur kan attrahera många, stora spelföretag”.

Kommunalrådet Malin Svanholm (S) tillsammans med Jon Björkman (V) och Ida Stafrin (C) representerade politiken tillsammans med Thomas Näsholm (S).

Tillväxt- och näringslivschefen Susanne Königson och näringslivsutvecklare Marcus Grönlund fanns också på plats, liksom kommunchefen Peter Carlstedt.

“Vi ska fortsätta att ha en tät dialog och bidra med det vi kan för att det här ska bli så bra som möjligt. Kommunen har redan från start varit med och stöttat detta”, sa Susanne Königson.

Rektor Lea Kinnunen och läraren Alexander Lindén från Hola folkhögskola har redan utbildningar inom spelutveckling och vill ha ett nära samarbete med High Coast Game Village.

“Det här kan bli både stort och viktigt för alla parter”, sa Lea Kinnunen.