26 jan 2022, 15:25

Från enmansföretag till 56 anställda – nu kan Ann-Christine bli Årets Företagare

En kvinna vid en företagsbil
Ann-Christine Lundqvist.

Ann–Christine Lundqvist äger – tillsammans med maken Jonas Lundqvist – två av företagen i Kramfors kommun, som finns på SYNA:s lista över dem med bäst tillväxt: Nylands Städ och Special Proffsen i Norrland AB.

Nu kan hon också bli Årets Företagare i Kramfors.

Ann-Christine har gjort en imponerande resa, sedan hon för 26 år startade eget inom städbranschen. 

– Jag började helt själv och idag har vi 56 personer på lönelistan, säger Ann–Christine.

Visst, det blir inga 40–timmars arbetsveckor och kunder kan ringa nästan när som helst på dygnet. 

– Men jag månar om att ge bra service och jag har mitt driv kvar. Jag vill hela tiden utveckla verksamheterna, ligga i framkant när det gäller miljö och teknik och se till att mina medarbetare känner trivsel och har bra arbetsmiljö. 

– Det är medarbetarna som är den största tillgången för oss. Deras engagemang, kompetens och flexibilitet är ovärderlig, säger Ann–Christine.

Rekordår 2020 och händelserikt 2021

Målet är att bygga starka och långa relationer med kunderna.

– Det i sin tur skapar trygghet både för dem och för oss.

2020 var ett rekordår. 2021 har också varit mycket bra, men krävande.

– Dels skrev vi städavtal i Härnösand och startade ett nytt bolag, som ledde till att vi snabbt fick anställa drygt 20 nya medarbetare till 1 oktober. Dels flyttade vi till nya lokaler i Kramfors ungefär samtidigt. Men i båda fallen har resultatet blivit strålande.

Ska bli ISO-certifierade

Numera huserar företagen i före detta Sundströms Bils lokaler alldeles intill riksväg 90 i Kramfors – ”perfekt på alla sätt” – och har kontor även i Härnösand, Sollefteå, Sundsvall och Örnsköldsvik.

– Sedan har vi personal som gör jobb även i Hoting, Junsele och Stugun.

Nylands Städ är ett renodlat städföretag medan Special Proffsen ingår i en rikstäckande franchisekedja (Specialrengöringar Sverige) där det sysslar med mer avancerad rengöring, klottersanering, tak– och fasadtvätt, tvätt av sopkärl samt underjordsbehållare. Även här sker arbeten över hela länet.

– Vi har haft en bra utveckling för båda företagen och under nästa år kommer vi att skruva på en del saker för att bli ännu bättre. Processen att bli ISO–certifierade och ytterligare stärka vår ställning som två av branschens miljömedvetnaste företag har påbörjats och vi räknar med att vara klara under våren 2022, säger Ann–Christine Lundqvist.

Och 24 februari vet vi om hon blir Årets Företagare i Kramfors kommun 2021. Hon är en av tre nominerande till utmärkelsen.

Läs mer om företagsutmärkelserna här: https://magasin.kramfors.se/artiklar/har-ar-alla-nominerade-till-foretagsutmarkelser-for-2021/