7 jun 2021, 13:20

Företagsklimatet allt bättre i Kramfors – ny film visar på stark optimism

Ett bildcollage

Hårt kommuninternt arbete och ett gott samarbete med det lokala näringslivet ligger bakom att företagsklimatet förbättrats i Kramfors kommun.

I en ny film skildras en hoppfull stämning och optimism hos både politiker, tjänstemän och näringslivsrepresentanter.

Här kan du se filmen:

Malin Svanholm (S), kommunstyrelsens ordförande i Kramfors, säger:

– Att vi har många och duktiga företag är viktigt. Det genererar fler arbetstillfällen och viktiga skatteintäkter som gör att vi kan erbjuda bra service till alla i kommunen.

– Nu vill vi ge företagen ännu bättre förutsättningar att bedriva sina verksamheter och vi ska vara väldigt lyhörda för deras behov.

Både hon och Susanne Königson, tillväxt– och näringslivschef, betonar att det ska vara lätt att starta, driva och utveckla företag i Kramfors kommun.

– Vi har mycket kvar att göra men det är väldigt inspirerande att vi redan förbättrat oss inom alla områden, enligt den senaste enkäten från Svenskt Näringsliv om företagsklimatet, säger Susanne.

– Det skapar energi och en optimism som präglar både oss och näringslivet på vår gemensamma resa mot målet att skapa Västernorrlands bästa företagsklimat till 2025.

Ett gott exempel på bra samarbete och kvalitetshöjning är att det nu etableras ett Nyföretagarcentrum i Kramfors, som finansieras av både kommunen och det lokala näringslivet. Där kommer nya företagare att erbjuds rådgivning.

”Tillsammans gör vi skillnad”

Kristina Wallin Nyhlén är ordförande för Företagarna Kramfors och ingår även i Näringslivsrådet i Kramfors kommun.

– Det viktigaste för att nå fram till Västernorrlands bästa företagsklimat 2025 är att vi hjälps åt. Vi måste ta ett krafttag, oavsett partitillhörighet, bransch eller ansvarsområde. Tillsammans är vi starka och tillsammans gör vi skillnad, säger hon.

Bland företagarna som deltar i filmen finns Torbjörn Ullsten, vd för Mjälloms Tunnbröd:

– Jag tycker över lag att det är en väldigt positiv attityd, ända från politiken ned till tjänstemännen. Jag tror stenhårt på utvecklingen i kommunen just nu, säger han.