17 dec 2020, 8:29

Fiberlösning från Mediateknik underlättar vardagen för Nylands Järn

En man framför en butiksentré
Per Hallin, Nylands Järn.

En smart fiberlösning från det kommunala bolaget Mediateknik har gjort att vardagliga rutiner för Nylands Järn har förenklats och kan ske snabbare.

– En riktigt bra investering. Vi är mycket nöjda med funktionaliteten samt Medietekniks och deras underentreprenörers arbete, säger Per Hallin, ägare av Nylands Järn.

Bakgrunden till beslutet var ett behov av förbättrad uppkoppling mellan butiken och lagret, som ligger i en byggnad 400 meter bort.
– Där hade vi tidigare en vanlig 4G-uppkoppling. Den hastighet som bjöds via 4G gjorde att vårt affärssystem jobbade väldigt tungt.

– Mediateknik erbjöd oss fiberkommunikation mellan bygglager och butik, säger Per Hallin.

Enkelt förklarat innebär det att datorer och skrivare på bygglagret jobbar i samma nätverk och med samma hastighet som butikens. Något som inte var möjligt med tidigare lösning.

– Detta, som vi också kallar för svartfiber, kan liknas vid en förlängningskabel utan någon utrustning ansluten i någon av ändarna, säger Daniel Wikström, projektledare på Mediateknik.

Fibern blir en förlängning av det egna fastighetsnätet och har ingen hastighetsbegränsning.
Per Hallin:
– Fiberkommunikationen mellan butik och bygglagret fungerar precis som vi hade hoppats på. Vi har förenklat orderrutiner och integrerat skrivarna på lagret med butikens affärssystem, vilket har minskat pappershanteringen ordentligt.
Tidigare skrevs ordrar och plocklistor ut i butiken.

– Sedan skulle de skickas till lagret för hantering. Nu slipper vi det helt. En enkel knapptryckning på en butiksdator och plocklistan skrivs ut nere hos grabbarna på lagret. Helt perfekt! säger Per Hallin.

Hit vänder du dig om du är intresserad av/har frågor om liknande fiberlösningar från Mediateknik:

Kundservice, tel 0612–70 10 90

E–post: kundservice@mediateknik.com

Hemsida: www.mediateknik.com