23 jan 2023, 11:11

Festivalen Nature´s Calling ska locka fler besökare och inflyttare till Höga Kusten

Två kvinnor framför en fontän
Susanne Königson (t v) och Malin Svanholm. Foto: Bo Wikman.

En världsunik natur med möjligheter till upplevelser och livskvalitet utöver det vanliga.

Det är klart att den drar! Och nu ska den dra ännu fler människor, både besökare och dem som vill bo och leva i Höga Kusten. Festivalen Nature´s Calling den 3–5 februari i FriluftsByn, Docksta, Kramfors kommun, ska bidra till det.

– Vi är väldigt glada och stolta över att denna mötesplats skapas i vår kommun, säger Malin Svanholm (S), kommunstyrelsens ordförande.
– Genom sitt strategiska läge mitt i världsarvet Höga Kusten lägger FriluftsByn och Nature´s Calling grunden för en ännu kreativare och dynamisk samverkan mellan kommuner och företag, säger Malin. 
Många festivalbesökare kommer från både när och fjärran för friluftsaktiviteter och för att uppleva vår fantastiska natur – men det finns även flera intressanta inspirationsföreläsningar på programmet. Kommunerna, Höga Kusten Destinationsutveckling och flera lokala företag finns på plats för att nätverka, söka medarbetare bland besökarna och utbyta erfarenheter.


”Förverkliga sina drömmar”
Höga Kusten-kommunerna kör ett gemensamt projekt, Talangattraktion i Höga Kusten, med fokus på kompetensförsörjning. 

– Där vi ser ett stort intresse både ifrån näringslivet och potentiella nya medarbetare, säger Susanne Königson, tillväxt och näringslivschef.
– Vi befinner oss i ett av Sveriges allra vackraste och attraktivaste områden och vi hoppas många av besökarna blir sugna på förverkliga sina drömmar här.
Festivalen Nature´s Calling (https://naturescalling.se) drivs av Jerry Engström som vill att detta ska vara en årligen återkommande festival. 
– Han är en driven entreprenör som får oss att tänka utanför boxen och att nyfiket utforska nya möjligheter genom kreativa mötesformer och äventyr, säger Susanne Königson.

Varmt välkommen att möta, upptäcka och se möjligheterna i Höga Kusten!