22 maj 2022, 11:10

Boende, jobb och livskvalitet i Kramfors marknadsförs i Mälardalen

Högakustenbron och Ångermanälven uppströms.
Högakustenbron och Ångermanälven uppströms.

Kramfors – mitt i Höga Kusten – är en av Sveriges vackraste kommuner. Nu marknadsför vi boende, jobb och livskvalitet mot invånare i Mälardalen. Första tillfället blir den 27 maj, i samband med kultbandet Nylands Järns spelning på Lilla Cirkus på Djurgården i Stockholm.

– Vi har så mycket som är attraktivt. Bland annat en unik och fantastisk natur och många spännande företag som söker kompetenser, säger Susanne Königson, tillväxt– och näringslivschef.

– Trenden är att allt fler unga människor söker sig från Stockholm för att bygga sig en framtid i mindre städer och på landsbygden. Vi tycker att Kramfors kommun bör vara ett lockande val för dem.

Kulturutvecklaren Karin Högström är en av dem som kommer att vara med på Lilla Cirkus.

– Kramfors och Höga Kusten har ett brokigt och roligt kulturliv som är en enorm tillgång för oss som bor här och för våra besökare. Därför känns det så kul att få göra den här insatsen tillsammans med musikerna i Nylands Järn, säger hon. 

– Här i Höga Kusten bor många konstnärer, musiker och andra kulturarbetare. Vi vill gärna bli fler!

27 maj kl. 16.00 – 19.00

Fredag den 27 maj kl. 16.00 – 19.00 finns representanter från Kramfors kommun på Lilla Cirkus för att träffa potentiella inflyttare och hemvändare.

– Det sker i samband med att Nylands Järn uppträder där på kvällen, säger Marie Böhlin, projektledare på samhällsavdelningen.

– Vi sprider information om vår aktivitet både i Dagens Nyheter, våra egna kanaler och på sociala medier och hoppas kunna träffa många nyfikna personer som är intresserade av Kramfors och Höga Kusten och kan tänka sig att bo här. Sedan finns det nog även dem som flyttat från Kramfors till Stockholm en gång som kan tänka sig att vända tillbaka.

Även Höga Kusten Turistservice kommer att vara med på Lilla Cirkus den 27 maj.

En trio från Kramfors kommun som kommer att vara på plats på Lilla Cirkus den 27 maj. Fr v kulturutvecklaren Karin Högström, samhällsplaneraren Clara Rosander Sjöberg och projektledaren Marie Böhlin.

Rekryterings– och utbildningsmässa 2–3 juni

Den 2–3 juni är Kramfors kommun på nytt i Stockholm. Då tillsammans med lokala företag och Arbetsförmedlingen på rekryterings– och utbildningsmässan Bazaren på Waterfront.

– Flera av de företag som är verksamma i vår kommun satsar stort och vill utveckla sina verksamheter. Därför ser också vi det som angeläget att vara med och bidra till att de kan hitta de kompetenser de söker och för att visa på fördelarna på att bo i vår kommun, säger Susanne Königson.

Läs mer om Bazaren här:https://www.regionstockholm.se/bazaren