21 jul 2021, 10:45

Anrika Wikströms upphör – butik i gallerian tar över delar av sortimentet

Två kvinnor framför en butiksentré
Jessica Demander (tv) på You and Me och Maria Granström på Wikströms.

Sista juli stänger anrika Wikströms klädbutik på Limstagatan i Kramfors efter 94 år. I 45 av dem har Maria Granström arbetat i den.

Delar av sortimentet – märket Norrland och flera märken inom damkonfektion – tas dock över av Jessica Demander, som driver butiken You and Me i Gallerian Christoffer.

– Jag fick idén redan när Maria sa att hon skulle sälja eller avveckla Wikströms, för jag tycker att det är viktigt för stan att ha ett bra utbud av varor, säger Jessica.

Maria Granström är glad för den här lösningen.

– Många av mina kunder är förtvivlade över att Wikströms upphör men nu kan de ju hitta damkläder och Norrland-plagg hos Jessica. Det kommer att bli uppskattat, säger hon.

Butik i åtta år

You and Me kommer inte att köpa de plagg som idag finns hos Wikströms utan bara ta över ett antal märken.

– Jag har valt ut dem som jag tror passar min butik bäst och sedan kommer jag att ta hem varor efter att ha varit på modemässan i Stockholm i augusti. Damkonfektion kommer att finnas i min butik från september.

Däremot kommer Norrland–sortimentet att vara på plats innan månadsskiftet.

Sedan tidigare säljer You and Me väskor och skor. Butiken har funnits i Gallerian Christoffer i fyra år men sammanlagt har Jessica Demander drivit den i åtta år. Hon och maken Micael har också caféet Mama Opas i gallerian.

Utförsäljning pågår 

För Maria Granström återstår nu bara dagar innan hon låser butiksdörren på Limstagatan för gott. Hon har jobbat på Wikströms i 45 år, varav 32 som innehavare.

– Jag anställdes av min far sedan jag gått ut skolan och sedan övertog jag butiken efter honom.

Just nu pågår utförsäljning på Wikströms.

– Jag har haft väldigt mycket folk under sommaren, säger Maria.

Även om Wikströms kommer att saknas av många, finns det chans att träffa på Maria Granström i butik också i fortsättningen.

– Jo, skrattar hon, jag har lovat att jobba en del för Jessica på You and me framöver. Så jag lär väl träffa en hel del gamla kunder där.