2 dec 2021, 7:17

Anki gick på sin magkänsla – flyttade sin verksamhet till stan mitt under pandemin

En kvinna i en butikslokal
Anki Enholm.

Anki Enholm flyttade sin verksamhet Hela dig, Höga Kusten från Mjällom till Kramfors, mitt under pandemin. 

– Det var många som undrade hur jag vågade. Men jag gick på min magkänsla och det är ett beslut jag inte ångrat. Jag har haft fullt upp från första dagen i de nya lokalerna, säger hon.

För lite drygt ett år sedan övergav Anki sina gamla lokaler i Mjällom för de nuvarande på Limstagatan i Kramfors. 

– Bakgrunden var att jag ville komma närmare de flesta av mina trogna året runt–kunder, förklarar hon. 

Hon ägnar sig åt olika typer av kroppsbehandling. Företaget startade hon för elva år sedan och med tiden har kundkretsen blivit allt större.

– Sommartid, när många besökare passerar genom Mjällom på väg till eller ifrån Norrfällsviken, finns det hur mycket jobb som helst. Men resten av året, och särskilt under vintern, finns det många som drar sig för att åka dit ut på hala vägar.

– Därför bestämde jag mig för att satsa i stan.

“Jag gjorde rätt”

Först var det tänkt att det skulle ske redan förra våren.

– Men jag hejdade mig när pandemin bröt ut. Sedan, efter sommaren, kände jag att det var rätt läge. Trots att pandemin fortfarande pågick.

18 november öppnade hon i Kramfors.

– Det fanns gott om dem som trodde att det skulle bli tufft för mig, förklarar hon, men jag tvekade inte. Och i efterhand visade det sig att jag gjorde rätt.

Omsättningen har ökat markant.

– Jag behöver inte marknadsföra mig, kunderna kommer ändå. Jag har fått ett helt fantastiskt mottagande i Kramfors, säger Anki.

Avtal med friskvårdsportaler

Hon tror att distansarbete och restriktioner ökat behovet av både beröring och att träffa folk.

– Jag har följt och följer alla rekommendationer och restriktioner, sedan är det ju upp till varje individ att välja att få kroppsbehandling.

– Många av dem som jobbat hemma har suttit illa, kanske vid ett köksbord på en vanlig köksstol, och fått ont i rygg och nacke. Det har gjort att jag fått nya kunder.

Inte minst sedan hon tecknat avtal med friskvårdsportalerna Benify och Actiway så att anställda kan utnyttja sina friskvårdsuppdrag.

– Det känns underbart att jag hade modet att göra flytten och att det blev så lyckat, men även att jag får fortsätta att jobba med det jag älskar, säger Anki Enholm.