13 aug 2021, 9:06

Allt fler butiker och restauranger i hela kommunen ansluter sig till Kramkortet

En kvinna
Caroline Strindlund, Kramfors Handel.

Kramkortet är ett presentkort som kan användas som betalning i framför allt butiker och restauranger i Kramfors kommun.

Intresset för att ansluta sig till det ökar hela tiden. I hela kommunen. De senaste som gjorde det var Coop i Bollstabruk och Hotell Björkudden.

– Flera företag är på gång och det är fantastiskt roligt att det är sådan bra spridning både geografiskt och branschmässigt, säger Caroline Strindlund, verksamhetsledare på Kramfors Handel som ansvarar för Kramkortet.

– Kortet gynnar den lokala handeln till 100 procent. Nu under pandemin har både Kramfors kommun och olika företag köpt Kramkortet och gett i gåva till sina anställda, vilket har varit mycket betydelsefullt.

Caroline Strinlund menar att en stark, lokal handel och restaurangnäring också är viktig för att ge unga människor chans till en första anställning.

– När det gäller dagligvaruhandel är kramforsborna väldigt lojala mot de lokala butikerna. Vi har sämre siffror för detaljhandeln, men kommer att fortsätta att satsa på kampanjer för att det ska bli bättre. Bland annat gör vi en kampanj inför Black Friday till vintern, säger Caroline.

Här kan du läsa mer om Kramfors Handel, se en lista över alla som tar emot Kramkortet som betalning i kommunen och få information om vart du skaffar det:

http://kramforshandel.se