5 jan 2022, 11:02

2021 ett bra år för SCIM Display – satsar på fortsatt tillväxt och utökad export

En man
Roger Jacobsson, SCIM Display.

SCIM Display i Docksta hade ett mycket bra 2021 och tillhörde den lilla grupp av företag i landet – mindre än en procent av alla aktiebolag i Sverige – som fick den prestigefyllda utmärkelsen DI Gasell av tidningen Dagens Industri.

Det innebär att man hör till ett av de mest snabbväxande företagen.

Under 2022 siktar SCIM Display på fortsatt tillväxt och utökad export.

Roger Jacobsson är vd och försäljningschef för SCIM Display och är mycket nöjd över utvecklingen.

– 2021 var ett mycket bra år för oss. Personalen har gjort ett fantastiskt jobb med att ge god service till våra kunder, trots fortsatt pandemi med dess efterdyningar, säger han.

– Efter nomineringen till Årets Företagare i Kramfors kommun har vi fått ta emot pris som DI Gasell. Gasellerna för 2021 var 25 procent färre än föregående år.

SCIM Display var på sjunde plats av 22 företag i Västernorrland som fick vara med på gasellgalan i Umeå för de norra regionerna.

– Totalt av alla Sveriges aktiebolag blev endast 657 DI gaseller. Det gjorde oss mycket stolta att SCIM Display var ett av dessa. Vi hamnade på 245:e plats.

Ökad försäljning

Pandemin har medfört mycket högre kostnader på råvaror, transporter och energiförbrukning under 2021.

– Men vi har fortsatt att hjälp sjukvården med fler Dockstavisir än vi trodde från början av 2021. Vi har nu totalt levererat fler än 500 000 Dockstavisir, säger Roger Jacobsson.

Företagets huvudverksamhet, med leveranser av displayprodukter till dagligvaruhandeln, har återigen ökat med cirka 13 procent.

– Däremot har verksamheten för ordning och reda, med golvmärkning mot industri och lager, haft en mindre nedgång.

Hur har den totala verksamheten utvecklats sedan pandemin? 

– Vi har ökat antal anställda varje år sedan vi tog över och under pandemin likaså. SCIM Display har även blivit mer känt i vår egen region, vilket gör att vi även kan hitta kunder i närområdet. Vi söker hela tiden samarbetsföretag. 

Vart ligger ert huvudfokus idag?

– Vi fortsätter att satsa på tillväxt främst inom vårt huvudområde etikettlister och hoppas att pandemin ebbar ut så vi kan satsa mera på exportmarknader. Vi fortsätter moderniseringen av verksamheten. främst när det gäller extrudering av hyllkantslister, etiketthållare och kontrollutrustning.

– Då vi fått fler anställda uppgraderar vi även verksamhetens personalutrymmen med miljövänligare och bättre belysning, ny matsal och kök. Även nya omklädningsrum finns med på listan över åtgärder.

Vilka är era förhoppningar för 2022?

– Det är att SCIM Display utökar exporten utanför Sveriges gränser. Vi ser också fram emot fler fysiska möten när det gäller industri och lager för att fler företag ska upptäcka våra produkter. Vi utökar också vår webshop och hoppas givetvis fler kunder ska hitta till oss den vägen. 

Läs mer om SCIM Display här: https://www.scim.se/sv

Kriterierna för att bli ett gasellföretag:

  • en omsättning som överstiger 10 Mkr
  • minst tio anställda
  • minst fördubblat sin omsättning, om man jämför det första och det senaste räkenskapsåret
  • ökat sin omsättning varje år de senaste tre åren
  • ett samlat rörelseresultat för de fyra räkenskapsåren som är positivt
  • i allt väsentligt vuxit organiskt, inte genom förvärv eller fusionersunda finanser