31 mar 2022, 9:00

1923 Tunnbröd & Deli tar ännu ett kulinariskt steg – startar restaurang

En man i en restauranglokal
Torbjörn Ullsten.

Den ligger mitt i ett industriområde. Men allt som du gör med passion och övertygelse, går ofta hem – oavsett läge.

– I helgen startar vi vår nya restaurang på 1923 Tunnbröd & Deli och vi kommer att servera mat som vi själva älskar. Mat tillagad på högklassiga råvaror, med känsla och kreativitet, säger ägaren Torbjörn Ullsten.

Först öppnade Mjälloms Tunnbröd en liten förbutik till fabriken, med mestadels egna produkter. 

För två år sedan satsade företaget på en egen deli – som är en av Höga Kustens bästa. 

Och nu tar det nästa kulinariska steg, med en liten restaurang för avsmakningsmenyer, smårätter och lite exklusivare luncher.

– Restaurangen tar inledningsvis 16 gäster men vi hoppas även ha en uteservering till sommaren och har en del andra idéer som vi vill förverkliga i ett senare skede, säger Torbjörn.

Invigning till helgen

Invigningen sker 1–2 april, alltså kommande helg, och sedan kommer restaurangen att ha öppet varannan helg fram till dess att sommarsäsongen intensifieras kring midsommar. Då utökas öppettiderna.

Lunchserveringen startar den 6 april och kommer initialt att vara öppen onsdag–lördag.

– Där kommer vi att erbjuda smårätter där man kan välja en eller flera rätter, precis som på fredagar och lördagar när vi kör avsmakningsmenyer.

Restaurangen har fullständiga rättigheter och i utbudet kommer det bland annat att finnas produkter från lokala producenter som High Coast Whisky, Hernö Gin, Lockeby Bryggeri och Friendship Rum.

– Vi hoppas och tror att vi ska locka dem som vill äta väldigt bra mat och goda drycker i en mysig miljö och få en helhetsupplevelse som du inte kan få på så många andra ställen i Höga Kusten, säger Torbjörn.

”Underbar personal”

Hans eget intresse för mat och dryck har varit avgörande för att restaurangen blivit till.

– Men jag har en underbar personal med kökschefen Jimmy Lindström i spetsen, som bidrar med hög kompetens och får mina intentioner att bli till någonting alldeles extra.

Restaurangen på 1923 Tunnbröd & Deli söker nu fler medarbetare, både kockar och serveringspersonal.

– Vi kommer att behöva det för att verksamheten ska kunna utvecklas som jag vill. 

Torbjörn Ullsten förklarar att restaurangen utöver ordinarie öppettider, kommer att ta emot bokningar för grupper och sällskap.

– För några, särskilt de som bor i närområdet, kan det här nog bli ett ställe dit man kommer för att inleda en helg med dryck och några smårätter och sedan fortsätta kvällen hemma.

– Vi har ett koncept som kommer att kännas både spännande och speciellt. Att vi har så få platser i restaurangen gör också att det kommer att ge en intim känsla.